Bel voor een afspraak +32 (0) 496 10 01 21 of contacteer ons
$$
planning1

Vooruit denken = achteruit plannen

Wanneer een behandeling op klassieke wijze wordt gepland en uitgevoerd, dient men vaak vrede te nemen met een matig esthetisch resultaat. Binnen het concept ´backward planning´ wordt het beoogde eindresultaat vooraf gesimuleerd. In het voorbeeld dienen beide centrale snijtanden vervangen te worden door implantaten. Een digitale blauwdruk met ideale tandvorm -en grootte wordt voorbereid 1. Tandextractie, bot -en tandvleesopbouw worden in één chirurgische ingreep gecombineerd

Vier maanden later wordt de ideale tandopstelling in de mond gepresenteerd 2. Deze opstelling is gebaseerd op de initiële digitale blauwdruk en biedt een duidelijk zicht op het eindresultaat voor de patiënt.

tandopstelling2

De ideale tandopstelling wordt vervolgens samen met de CBCT beelden in 3D planningssoftware gebracht. Een virtuele, ideale implantaatplanning wordt gemaakt en op basis daarvan wordt een richtplaat vervaardigd. De implantaatboren worden geleid via de gaatjes in de richtplaat waardoor de implantaten exact terechtkomen op de geplande positie.