Bel voor een afspraak +32 (0) 496 10 01 21 of contacteer ons
$$

Wat is een goede tandenborstel?

Een goede manuele tandenborstel heeft een zo eenvoudig mogelijk design, beschikt over een kleine borstelkop met allemaal even lange zachte borstelharen. Een goede elektrische tandenborstel kan worden opgeladen en heeft een kleine ronde borstelkop met zachte borstelharen. U vervangt best ieder seizoen uw tandenborstel.

Wat is een goede tandpasta?

Een goede tandpasta dient te beschermen tegen gaatjes en bevat daarom fluoride. De ene tandpasta is niet beter dan de andere als het aankomt op preventie van tandvleesaandoeningen. Tandplaque dient doeltreffend verwijderd te worden en het zijn vooral de poetsduur en poetstechniek die hiertoe bijdragen, niet zozeer de tandpasta.

Manueel poetsen

Een goede mondhygiëne is van cruciaal belang om tand- en tandvleesaandoeningen te voorkomen. Poets minstens 2 minuten bij elke poetsbeurt en houd een vaste poetsvolgorde aan. Start altijd aan de binnenkant in de onderkaak en ga door aan de buitenkant. Poets vervolgens de kauwvlakken. Herneem dezelfde poetsvolgorde in de bovenkaak.

Elektrisch poetsen

Het kan aangewezen zijn om een elektrische tandenborstel te gebruiken. Volg hiervoor het advies van de dokter.

Interdentaal poetsen

Wanneer u lijdt aan parodontitis is interdentale hygiëne uitermate belangrijk. Interdentaal borsteltjes dienen één maal per dag gebruikt te worden.